EMPTY HEADING 1EMPTY HEADING 2ИнформацияКалендарПроектиКонтакти

ИнформацияНародно читалище Братя Грънчарови - 2002 е създадено през 2002 г. от участниците във Фолклорна компания "Сидер Войвода", които имат ново виждане за управление и разпространение на културата. Въпреки че отново е избрана формата читалище, дейностите са поставени на една нова плоскост, съобразена с изискванията на съвремието. Структурата на управление на НЧ Братя Грънчарови е гъвкава и позволява на хората, имащи идеи да работят за тяхното осъществяване.

Читалището се помещава в сградата на летния театър в града. Разполага със зимен салон с капацитет 180 души и открита сцена с 2000 седящи места.


През творческия сезон 2016-2017 г. съставите към НЧ Братя Грънчарови-2002 взеха участие в 125 концерта на територията на страната и 10 извън нейните граници.

Читалището бе домакин на VІII-ми фестивал на танцовите клубове и групи Фолклорна броеница, ХIIІ- ти Международен фестивал Раховче и IVХ- ти Детски фестивал на изкуствата Раховче.

ДФС Раховче взе участие в международен фестивала в Македония

ФК Сидер войвода  беше специален гост на  международния фестивала в Македония 

В края на месец юни 2017 г. празниците в най-младото читалище на Община Горна Оряховица започнаха с VIIІ-ми фестивал на танцовите клубове и групи Фолклорна броеница, кръшни хора и много усмивки сe виха цяла вечер .

Само седмица по-късно всички самодейци на културната институция, показаха на граждани и гости , какво са постигнали .

Пъсри багри , ритми и танци откриха ХIII- тия Международен фолклорен фестивал

Раховче.

IVХ- ти Детски фестивал на изкуствата Раховче се превъна в национален форум , където си дават среща най-младите творци на България от всички области на изпълнителското изкуство.


2017г. Клуб за народни хора "Фолклорна броеница" бе удостоен с "СЕРТИФИКАТ"  от Асоциацията на хореографите в България 

През 2015г. се даде старт и на дългоочаквания проект за реконструкция и модернизация на сградата на Читалище Братя Грънчарови-2002. Проекта е на Община Горна Оряховица по програма ОПРР.Очаква се да стартира 2018г.


Новини:     

На 01.03.18г. в зала 1 на Община Горна Оряховица ще се проведе концерт по повод деня на любителското художествено творчество. Участие ще вземат всички фолклорни състави към читалището.                                                            

  • Народно читалище Братя Грънчарови - 2002 вече и във фейсбук кликнете тук 

Content-DispConn Content-DispConn
Народно читалище Братя Грънчарови-2002 Всички права запазени 2007