EMPTY HEADING 1EMPTY HEADING 2ИнформацияКалендарПроектиКонтакти

ИнформацияНародно читалище Братя Грънчарови - 2002 е създадено през 2002 г. от участниците във Фолклорна компания "Сидер Войвода", които имат ново виждане за управление и разпространение на културата. Въпреки че отново е избрана формата читалище, дейностите са поставени на една нова плоскост, съобразена с изискванията на съвремието. Структурата на управление на НЧ Братя Грънчарови е гъвкава и позволява на хората, имащи идеи да работят за тяхното осъществяване.

Читалището се помещава в сградата на летния театър в града. Разполага със зимен салон с капацитет 180 души и открита сцена с 2000 седящи места.Творчески сезон 2017-2018 бе изпълнен с много концерти и пътувания!

Децата на "Раховче" взеха участие в четири международни фолклорни фестивала и в много национални. Тази година участници отн фолклорната студия взеха участие и в първото надиграване в етнографски комплекс "Етъра" гр. Габрово където взеха 1-во, 2-ро и 3-то място. Фолклорна компания "СИДЕР ВОЙВОДА" взе участие в три международни фестивала, участва в множество общински мероприятия и дари публиката си с любов. Клуб за народни хора "Фолклорна броеница"  взе участие в международен фолклорен фестивал в гр. Римини Италия, и много национални фестивали в страната. 

Читалището успешно проведе 9ти Национален фестивал на фолклорните танцови клубове и групи "Фолклорна броеница", 16-ти Детски фестивал на изкуствата "Раховче" и 14-ти Международен фолклорен фестивал "Раховче"  

Започваме новия творчески сезон изпълнени с енергия и любов която да предадем на нашите самодейци! 


Новини:     

на 01.10.2018г. Започна новия творчески сезон на НЧ"Братя Грънчарови-2002"                           

  • Народно читалище Братя Грънчарови - 2002 вече и във фейсбук кликнете тук 

Content-DispConn Content-DispConn
Народно читалище Братя Грънчарови-2002 Всички права запазени 2007